İmmünoterapi, psikolojik süreçler ile insan vücudunun sinir ve bağışıklık sistemleri arasındaki etkileşimin incelenmesidir. Merkezi sinir sisteminiz (CNS) ile bağışıklık sisteminiz arasındaki etkileşimlere bakan nispeten yeni bir çalışma alanıdır. Psikonöroimmünoloji, sistemlerimizin gerçekte nasıl birbirine bağlı olduğunu ve sağlığımızda ve refahımızda gerçek değişiklikler yapmak için kişiye bir bütün olarak nasıl bakmamız gerektiğini açıklar.
İmmünoterapi Diyeti Nedir?
İmmünoterapi (Psikonöroimmünoloji-PNI), insanın ruhsal durumu, sinir ve hormon sisteminin, bağışıklık sistemi ile olan bağlantısını ve aralarındaki karşılıklı etkileşimleri inceler. Hastaların ruhsal durumları, içinde bulundukları ortam, stresli olup olmadıkları ve nasıl yaşadıkları vücudumuzun savunma sistemini oluşturan ‘Bağışıklık sistemini’ olumlu ya da olumsuz yönde etkiler.
İmmünoterapi (PNI), hastaya bütüncül bir gözlükle yaklaşır.
İmmünoterapi (PNI), ortaya çıkan bulgulara (semptom) göre bir yaklaşım göstermez. Hastalık bir sonuçtur. Bunun daha öncesi yani gelişimi vardır ve bu çok önemlidir. Semptomlara -bulgulara- göre yaklaşım sadece sonuç olan resmi görmektir. Asıl önemli olan gelişim yani filmdir. Burada hastalığın oluşmasına yol açan nedenleri bulunmalı ve onları tedavi edilmelidir.Ruhsal ve çevresel olumsuzlukların bağışıklık sistemimizi ciddi şekilde etkilediğini biliyoruz. Savunmasız kalan vücudumuzun her türlü hastalığa açık olduğunu bilmeliyiz. Bazı gıda maddeleri sağlığımız için uygun değildir.
Örneğin çok sık tükettiğimiz ekmek ve baklagillerde Lectin isimli bir protein var. Bu protein bağırsak duvarındaki koruma kalkanını zedeler. Bakteri, mikrop ve diğer zararlılar kana karışarak bağışıklık sistemimizi yorarlar. Bu arada kanser dahil birçok hastalık daha kolay ortaya çıkar. Kırmızı ette bulunan 5-NeuGC isimli protein ise tam bir Truva atıdır. Vücuda girdiği anda okside olmuş hücrelerin etrafını kaplayarak, immün (bağışıklık sistemi) sistemin bunları tanımasına engel olur. Bu şekilde bağışıklık sistemi görevini yapamaz.
İmmünoterapi (PNI), beslenmede bu güne kadar doğru bildiğimiz birçok bilginin yanlış olduğunu söylüyor. Sık beslenmeyeceğiz. Tam tersine aralıklı açlık (oruç) sağlıklı bir yöntem olup, bizi hastalıklardan koruyor.
PNİ Diyeti İle Hangi Hastalıklar Tedavi Edilir?
- Depresyon
- Kilo kontrolü(kilo alma, Kilo verme)
- İnsülin Direnci
- Diyabet
- Polikistik Over Sendromu (Pkos)
- Ankilozan Spondilit (AS)
- Romatoid Artrit (RA)
- Sistemik Lupus Eritamatus
- Gastrit
- Multiple Skleroz
- Ülseratif Kolit
- Chron Hastalığı
- Kronik Yorgunluk Sendromu
- Migren
- Fibromyalji
- İrritabl bağırsak hastalığı